Head lihtsad lihapallid

Hakklihast saab nii palju erinevaid roogi valmistada. Üldiselt arvatakse, et lihapallid ei pruugi ilma jahu või riivsaiata kokku jääda, kuid nagu näha, saab täitsa hakkama. Päris ümmargusena nad küll ahjust välja ei tulnud, kuid väikesed hakklihapätsid on nad ikkagi. Hea lõunaks või pikemale autosõidule kaasa võtta.
Suurus võib ju ka varieeruda. Siin on suured hakklihapätsid.


Ja siin on pisikesed armsad pallid. Hea kastmesse või tikuvõileiva otsa panna. Umbes frikadellide suurused.

Kogus: 3-4 le
Ettevalmistusaeg: 15 min
Valmimisaeg: 25-30 min 

Lihapallid

400g hakkliha
1 muna
soola, pipart

Sega hakkliha hoolikalt muna ja maitseainetega, nii et moodustuks tihke tainas. Võid võtta hakklihamassi kätte ja lajatada vastu kausipõhja, see aitab ka hästi kokku jääda.
Vormi märgade kätega soovitud suurusega lihapallid ja aseta õlitatud või küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200C juures 25-30 minutit, vahepeal võid neid ringi keerata-veeretada, et need küpseksid ühtlased.