Vaarika- toorjuustukoogi ampsud

Ehk siis tuntumat nimepidi fat bombs. Neid on hea süüa, kui tundub, et rasvase järgi isu ei ole, või ei suuda päeva jooksul kuidagi oma rasvanormi täis saada. Või on hoopiski isu millegi magusa järgi, kuid vanale teele ka ei taha langeda.
Kuigi seal on marjad sees, ei saa seda ampsu kuidagi liberaalseks pidada. Eeldusel, et kõike korraga nahka ei pisteta. :)
Kes on juba põhjalikult LCHF toitumisega harjunud, ei tunne ilmselt vajadust lisada magustajat, kuid algajad, kes kuidagi ei saa, võivad oma maitse järgi küll lisada.
Kusjuures ma päris pikka aega vältisin nende tegemist, kuna see tundus pealtnäha jube tüütu ja mitte see õige fat bomb. Kuid kui retsepti natuke süveneda, siis ei olnud seal midagi keerulist. Pealegi maitsevad need suurepäraselt.
Kui kasutad külmutatud marju, siis nõruta neist osa vedelik välja, muidu võivad need liiga pehmed jääda. 
PS!  Väga head on ka maasikatega. Nagu seda on tehtud SIIN

Ampseri  järgi on süsivesikuid
vaarikas 7,8g/100g kohta
maasikas 9,8g/100g kohta

Kogus: 10-20, olenevalt suurusest
Ettevalmistusaeg: 10 minutit
Valmimisaeg: 2h kuni üleöö


Vaarika-toorjuustu fat bombs

u 70g vaarikaid
150g mascarpone't
60g võid ja/või kookosõli
vaniljet

Hoia mascarpone, või ja kookosõli umbes tunnike toatemperatuuril, nii et kõik pehme oleks. Muidu jäävad või ja kookosõli tükid sisse ja see pole just kuigi meeldiv.
Purusta vaarikad, lisa pehme kookosrasv ja maitsesta vaniljega. Mikserda segu ühtlaseks ja vajadusel maitsesta magustajaga.
Aseta segu vormidesse (kas silikoonist muffinivormid, tühi assortii vms). Pane kaheks tunniks sügakülma. Löö ampsud vormist välja, pane kaanega karpi ja säilita külmkapis.