Pehme potiliha

Järgnev retsept on neile, kes armastavad pehmet, läbiküpsenud sealiha. Lihatükki valides jälgi, et pekiosa oleks piisavalt. Kui on piisavalt rasvane siga, siis saab väga viisaka küljetüki ka.
Liha keemisest saadud vedelikku oleks lausa patt ära visata, nii et kasuta seda kastmes või järgmine päev supipuljongina.

Kogus: 3-4 inimesele
Ettevalmistusaeg: 2h kuni üleöö
Valmimisaeg: 40 min

Potiliha

Pool kilo sea kaelakarbonaadi või küljetükki
1 sibul
Sinepit
Soola ja pipart

Lõika lihast umbes 1cm paksused lihatükid. Hõõru sisse soola, pipra ja sinepiga, lase umbes 2 tundi kuni üleöö seista ja maitsetel imenduda.
Pane potti soolaga maitsestatud vesi keema ja tükelda sisse sibul. Aja pann kuumaks ning prae lihatükke mõlemalt poolt veidi aega, et mahlad ilusti kinni jääksid. Tõsta järjest keevasse vette. Kui kogu liha on vees, keera kuumus madalamaks ja lase lihal podiseda 20-30 minutit.