Mõnusalt mahe kanamaksapasteet

Pasteedi tegemine imelihtne, kui on olemas saumikser.
Kanamaks seisis mul sügavkülmas juba pikemat aega ja ootas teostust. Ja mis oleks parem rakendus maksale kui pasteet?
Kanamaksapasteet ei ole nii kange maitsega kui seamaksa oma. Eriti kui maksa veel pool päeva piimas leotada ja loputada enne praadimist. Siis on ta veel mahedam. Samas, kellele maksa maitse istub, ei pea seda läbi tegema ja saab kiirelt kohe tegutsema asuda.
Loorber pasteedis mulle ei maitse, küll aga sobib siia õrnalt salveid panna.
Pasteet sobib hästi ka sügavkülma varundamiseks, kes veel proovinud ei ole. Seega tasub teha suurem kogus ja väikestesse topsidesse jaotada, et hiljem mõnus kohe võtta oleks.


Kogus: u 600g
Ettevalmistusaeg: 5-7  min
Valmimisaeg: 15 min

Kanamaksapasteet

400g kanamaksa
150 g suitsetatud seapõske või peekonit
150g võid
1 sibul
soola ja pipart
soovi korral loorberit või salveid

Haki sibul peeneks. Lõika ka seapõsk ja kanamaks parajalt väikesteks tükkideks. Prae sibul ja seapõsk võis pehmeks, umbes 5 minutit. Lisa maks ja prae veel 5-7 minutit madalal kuumusel. Maks võiks seest õrnalt heledam olla, aga kui on väikesed tükid, siis palju aega see ei võtagi.
Võta tulelt ja lase veidi jahtuda, või kui kannatad, siis püreesta saumiksriga kohe. Lisa kuubikuteks lõigatud või ja vahusta pasteeti mõned minutid. Maitsesta soola ja pipraga, soovi korral lisa kuumal pliidiraual hetkeks kõrvetatud loorberipudi või imepeeneks hakitud salvei. Vahusta maitsed segamini.
Jäta pasteet jahtuma ja ole valmis juba varsti nautima.

Oopsie veel sooja pasteedi ja kurgiga