Tuunikalakotletid

Ausalt, praktiliselt kõigest vist annab kotlette vormidaMa ei tea miks, aga mul kipuvad tuunikalakonservid kappi kogunema. Ja ma pole isegi suur tuunikala fänn.ILmselt on asi selles, et need on üsna tihti soodukaga ja siis paned ikka korvi, et "äkki läheb vaja".
Enne praadimist soovitaks tegelikult pool tundi kuni tund neil nõrguda kuskil  lasta, eriti kui vee väljapigistamisega probleeme on. Muidu on neid on üsna keeruline ümber keerata ilma saialisandita, mis muidu seoks hästi. Seega- võib panna 1 sl fiberhuski, aga ma ei tea, kas siis jääb nii mahlane ja hea, võib-olla teeb hoopiski tuimaks. Pildi peal on igatahes ilma fiberhuski ja pooletunnise nõrutamisajata ja nende keeramisega oli omajagu tegu. Või siis tuleks teha väiksemad pätsid, sellest peaks ka abi olema.


Kogus: 4 pätsi
Ettevalmistusaeg: 10 min + 30min
Valmimisaeg: 7-10 minutit

Tuunikalakotletid

2 karpi soolvees tuunikala
1 muna
1 tl mahedamat sinepit
4-5 tilka tabascot
peotäis tilli ja peterselli
soola
pipart
*1 sl fiberhuski, soovi korral

Nõruta tuunikalakonserv hoolikalt kas sõelaga või võta appi marli. Maitsesta tilli, peterselli, soola ja pipraga. Sega hoolikalt läbi sinepi ja tabascoga. Timmi maitse parajaks ja lisa muna alles viimasena. Vormi tainast neli või rohkem pätsi ja soovi korral aseta kandikule või küpsetuspaberile nõrguma umbes pooleks tunniks, et viimnegi sissejäänud vesi kaoks. 
Prae kaane all võis.