Kanamaksa kotletid ahjus

Mina ikka oma kanamaksaga, no ei saa kuidagi üle ega ümber. Maitseb lihtsalt rohkem kui sea oma :)
Tegu on niisiis tinglikult maksakotlettidega, kuigi pool kogusest on hakkliha. Aga maksamaitse on olemas ja seega kõik klapib. Ma siin pikemat juttu ei hakkagi rääkima, kui hea ja tervislik ikkagi maks on, seda teame me juba kõik.
Kanahakkliha valikust veel nii palju, et ka seda eelistan ma sea omale, eriti kotlettide tegemisel. Kanahakkliha hakkab kuidagi palju paremini kokku. Soetan alati soodukaga.
Pannil teha neid on üsna keeruline. Siis oleks ikka parem, kui maks on ka hakklihamasinast läbi aetud, siis on hea peenike ja kogu mass hakkab palju paremini kokku. Aga samas ahjus küpsetades hoiab köögis askeldamise aega kokku ;)


Kogus: 7 kotletti
Ettevalmistusaeg: 10-15 min
Valmimisaeg: 12-15 min

Maksakotletid

150g kanamaksa
150g kanahakkliha
1 sibul
soola, pipart
võid

Haki sibul võimalikult peeneks ja prae pannil võis läbipaistvaks. Haki kanamaks peeneks. Kõige parem on tegelikult läbi hakklihamasina lasta. Sega hakklihaga ühtlaseks taignaks, maitsesta. Pipraga ära koonerda, õige maks maitsebki minu meelest pipraselt.
Vormi segust parajad kotletid ja aseta ahjuplaadile. Küpseta 225C juures 12-15 minutit.