Porru-peekoni dipikaste

Üks hästi mõnus rammus dipikaste või salatikõrvale. Dipikastmeks tegemisel soovitan kasutada pigem maitsestatud jogurtit, kuna see on vedelam ja asju sisse kasta on parem. Samas majonees teeb selle ekstra tummises ja nii sobib näiteks kuskile vegetaarroa kõrvale, või isegi liha.
Mul on kahjuks ainult üks hädine saumikser, millega kõike purustada ja nagu näha, siis jäid tükid sisse. Blenderi või magicbulleti laadse asjaga peaks jääma ilus ühtlane sile konsistents.
 Igatahes omapärase maitsega :

 Porru-peekoni dipikaste

200 g porrut
7-8 õhukest peekoniviilu
2 dl maitsestamata jogurtit või majoneesi
võid
cayenne' pipart
soola

Viiluta porru ja prae madal kuumusel või sees pehmeks.. Prae peekon pannil läbi ja jahuta.  Püreesta kõik ja lisa jogurt/majonees vastavalt sellele, kui paksu soovid. Maitsesta.