Vale-karamell

Väga eht ja hea asi pannkookide peale ning üsna aktsepteeritav asendus ka endistele karamelliarmastajatele. Lisaks on selle karamelli tegemine lihtsam kui originaali, kuigi ka sellele peab kogu aeg peale passima.
Panin kirja minimaalse võimaliku koguse, vähem on juba keerulisem teha ja ei pruugi välja tulla. Võib teha ka 2x ja 3x koguse, sel juhul säilita purgis või kaanega anumas mitte kauem kui kaks nädalat.  Arvestama peaks ka sellega, et see tõmbub külmkapis kõvaks. Värske on ikka see kõige parem.
Retsept leitud SIIT. Nüüd peaks seal ka videoõpetus juures olema.
PS! Ma ka vahepeal uuendan seda retsepti, kuna ma teen seda üsna tihti ja nippe-nõkse tekib aina juurde. 


 Kogus: u 60g
Valmimisaeg: 10-15 min

Vale-karamell

50g võid
50g vahukoort
magustajat


Selleks on vaja võimalikult pisikest mittenakkuva pinnaga potti või panni. Sulata või madalal kuumusel, kuni see on kuldne. Vaata, et täitsa pruuniks ei läheks, muidu tuleb kõrbenud maitse juurde. Kui see on selline ilus kuldne ja enamus vaht on hajunud, siis võta pann korraks tulelt ja lisa segades koor (seda võib vajadusel ka tsipa rohkem minna) ja magustaja (pigem vähe kui rohkem) Alanda kuumust, pane pliidile tagasi ja sega kiiresti. Segu hakkab mullitama, aga umbes paari minuti pärast hakkab omandama sellist mõnusat lõhna ja värvi. Sega pidevalt, kuni segu on paksenenud (voolab aeglaselt lusikalt maha) ja on heleda karamelli tooni.

Võta pliidilt ja timmi magusust.