Rooma kana

Originaalretsept on pärit SIIT. Aga kui seda 100% järgida, siis on tegu suht kalli toiduga. Mõni asi asendada, ära jätta ja ongi valmis väheke lihtsam, kuid toitev Rooma kana.
Ma kasutasin tavalisi tomateid, mitte purgi omasid, kuna mul oli tol hetkel tomatiuputus. Lihtalt lõikasin tomatid peenemaks ja panin hauduma.
Kõrvale sobivad nt suvikõrvitsa spagetid  või suvikõrvitsakuubikud võis praetuna. 

Köögiviljadest. Ampseri järgi on süsivesikuid:
* tomatis 3,7/100g kohta
* paprikas 4,6/100g kohta





Kogus: 1-2-le
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 25-30 min. 

1 kanafilee
150g g purustatud tomateid
pool paprikat
2 küüslauguküünt
pool klaasi kuuma vett või puljongit
paar viilu peekonit
pitsamaitseainet
soola, pipart

Lõika kanafilee pooleks, nii küpseb see kiiremini läbi. Hõõru läbi soola ja pipraga. Pruunista paar minutit panni peal ja tõsta siis taldrikule oma korda ootama.
Lõigu peekon pisikesteks tükkideks ja prae pannil. Viiluta paprika ja prae paar minutit. Lisa hakitud küüslauk. Järgmisena võib tagasi panna kanafilee. Lisa ka purustaud tomatid ja vesi/puljong. Nüüd on paras aeg ka maitseained kaasata. Jäta kaane alla hauduma u 15 minutiks, siis võib juba segamas käima hakata. Vajadusel timmi maitseainetega.
Roog peaks valmis olema, kui vett pole enam põhjas või on väga vähe, ja kui liha on hea pehme. Poolikute kanafileedega piisab selleks u 20-25 minutist.