Koorene kalavorm porruga

Läbi proovitud retsept nii koha kui ka haugiga, aga muidugi saab igasugu muid valgeid kalu siin ka kasutada. Väidetavalt pidi eriti hea olema lõhega.
Porru annab asjale väga hea maitse ja lisaks saab vormist kala kõrvale koorese kastme. Väga mõnus kalavorm igal juhul.
Kõrvale tegin aasiapäraseid köögivilju võis.

Ampseri järgi on süsivesikuid:
* tomatis 3,7g/100g kohta
* porrus  4,5g/100g kohta


Kogus: 3le
Ettevalmistusaeg: 15 min
Küpsemisaeg: 35-45 minutit

Kalavorm

8-10 kalafilee tükki
1 väiksem porru
1 tomat
150 ml vahukoort
50g hapukoort
100g juustu
soola
sidrunipipart

Maitsesta kalafilee soola ja sidrunipipraga ja laota võitatud vormi. Puista peale ja vahele ja igale poole porrut. Kalla üle vahukoore- hapukoore seguga ja laota peale tomativiilud. Puista üle ohtra juustuga ja kõpseta 180C juures 35-45 minutit olenevalt kala suurusest.