Juustune brokolivorm

Midagi tervislikku, rammusat ja kõhtutäitvat samal ajal.
Mina isiklikult vihkan keedetud brokolit, aga see maitses üllatavalt hästi ja küpses kaunilt läbi. Brokoli ehk spargelkapsas sisaldab kapsaperekonnast kõige rohkem vitamiine, kiudained ja muidu toredaid tegelasi, kes tervisele pai teevad.

Köögiviljadest.
Ampseri järgi on süsivesikuid
* brokolis 4,4g/100g kohta
* sibulas 6g/100g kohta


Ettevalmistusaeg: 15 min
Küpsemisaeg: 40-45 
Kogus: kahele

Vaja läheb

200g brokolit
1 muna
4 sl vahukoort
2 sl hapukoort
100g riivitud juustu
1 väike sibul
musta pipart ja soola

Kõigepealt keeda brokolit 5-6 minutit, et see pehmemaks muutuks. Kurna ja tõsta oma aega ootama. Eraldi kausis sega kokku kaste. Klopi muna, sega hulka koored, osa riivjuustust ja hakitud sibulad. Maitsesta soola-pipraga ja klopi kõik hästi läbi. Nüüd sega see läbi brokoliga (brokoliõisikuid võib väikemateks tükkideks hakkida). Tõsta segu ahjuvormi, riputa peale juustu ja küpseta 180C juures 40-45 minutit. Enne söömist lase veel natuke seista.

Brokolilt ei saagi mingit ilusat välimust tahta, küll aga maitset.