Jälle on mul üks kahe komponendiga super retsept pakkuda. Üldjuhul on keeruline leida poest mõistliku hinnaga šokolaadi, mis on piisavalt tume, et tervet tahvlit nahka ei tahaks pista ja samas piisavalt väheste süsivesikutega. See retsept on lahenduseks kõigile neile šokohoolikutele, kes igatsevad oma vanu kombeid taga. Ma tõsiselt kahtlen, et keegi jõuab seda terve tahvli ära süüa ;) Magusaisu on paari tükiga juba läinud ja pattu pole tehtud.
Iseenesest oleneb selle šokolaadi süsivesikute kogus sellest, millist kakaod kasutada. Mina olen jäänud Fazeri kakaopulbri juurde, kõige meeldivama maitsega.
Kui see šokolaad juba kord tahenenud on, siis tuleb seda hoida külmas. Uuesti sulatada pole seda mõtet. Šokolaadikatte jaoks on vaja ikka seda poe kraami.
Lisaks võib kasutada magustajat, mis on vedel või sulab/seguneb madalal kuumusel. Näiteks vedel Stevia. Magustajat soovitan pigem neile, kes pole veel kakao loomulikult mõru maitsega harjunud.Pildil olev šokolaad on metspähklitega.
Ja retsepti idee sain ma algselt SIIT
PS! Kookosrasva asemel (või asendada osaliselt) võib kasutada ka kakaovõid. Retsept on kookosrasvaga, kuna seda on tavaliselt kõigil LCHF inimestel kodus.
Kodune šokolaad
100g kookosrasva
4-6 sl kakaod
* meelepärast lisandit ja magustajat- võib ära ka jätta.
Sulata kookosrasv madalal kuumusel, sega juurde kakao. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud lamedasse vormi. Pane külmikusse ja lase 5h kuni üleöö taheneda.
Sobivad lisandid põhiretseptile
* seemned
* pähklid- terved ja purustatud
* tšillihelbed
* Cayenne pipar* kaneel
* piparkoogimaitseaine
* sidruni/apelsini koor
* erinevad essentsid
* vanilje* lahustuv kohv
* matcha tee pulber
+ on igasugu muid toredaid maitseid, millest mina mitte midagi ei tea ja poeriiulil kohanud pole :)