Suvikõrvitsast pitsapõhi

Suvikõrvits ehk kabatšokk ehk zucchini ehk rullkõrvits. Heal lapsel mitu nime.
Teatavasti on praegu paljudes kodudes suvikõrvitsauputus ning poeski on hind hetkel meeldivalt madal. Seega ideaalne aeg suvikõrvitsaretseptideks!

Leidsin väga hea alternatiivi lillkapsapõhjale, mis tuleb odavam ja mõnes mõttes ka lihtsam. Lillkapsast annab seda peidetud vedelikku kätte saada, suvikõrvitsast saab isegi käega pigistades välja. Muidugi marliga on töö veelgi põhjalikum. Suvikõrvitsast pitsapõhja tegemisel on suur eelis ka selle neutraalne maitse ja lõhn. Miinuseks on aga see, et põhi ei tule nii tugev ja krõbe kui lillkapsaga (vähemalt mul ei ole see korralikult õnnestunud.. ahju viga äkki?), seega peab korraliku inimese kombel noa ja kahvliga sööma. Aga mina jään nüüdsest pitsat tehes suvikõrvitsa juurde. Lillkapsaleivakesed ei kao aga kuhugi.

Ampseri järgi on suvikõrvitsas süsivesikuid 4g/100g kohta

Kogus: väiksem plaaditäis
Ettevalmistusaeg: üle tunni
Valmimisaeg: 30-45 minutit

Suvikõrvitsapõhi

1 suur või 2 keskmist suvikõrvitsat
2 muna
100 g riivitud juust

Koori suvikõrvits ning riivi. Jäta suvikõrvits 20 minutiks seisma ning seejärel pigista välja üleliigne vedelik kas käe vahel või marliga. Pudista veidi laiali ning lase teine 20 minutit seista, et teha samasugune vedelikueraldamine uuesti. Kui tegu on väga mahlase viljaga, siis võib seda ka kolmandat korda teha.
Viimaks sega hulka munad ja riivjuust. Sega kõik omavahel korralikult läbi. Suru küpsetuspaberiga kaetud plaadile umbes 0,5 cm paksusega (kindlasti ei tohi liiga õhuke olla).
Küpseta 180C juures 30 minutit ning kui vaja, siis põhja alumisel režiimil veel 10-15 minutit.
Seejärel võib peale panna oma pitsamaterjali ning lasta ahjus olla kuni juustu sulamiseni.
Enne söömist lase 10-15 minutit jahtuda.