Krõbedad seakamara ampsud

Eestlased on alati seast kõik osad ära kasutanud, nahast kontideni. Siiski on tänapäeval ju inimesi, kes viskavad seakamara ilma mõtlemata koertele. Ilmselt ei teata, kui head asja sellest teha saab.
Ahjus tehtud seakamar on krõmpsuv, toitev ja ka üsna lihtne. Need ei ole päris need Ossi seakrõpsud, kuna selliseid õhkukesi kohevaid seakamarakrõpse on veidi keerulisem ja aeganõudvam teha. Kindlasti üritan üks hetk ka neid valmistada.
Kamarale võib alla jätta õhukese, max poole sentimeetri suuruse pekikihi. Mõned on selle poolt, et maitsestada alles siis, kui seakamarad on küpsed, kuid minu meelest imbub sool ikka paremini enne sisse. Magedad seakamara krõpsud pole üldsegi head.


Kogus: 1-2 inimesele
Ettevalmistusaeg: 10 min
Valmimisaeg: 25-30 min

Seakamara krõpsud

u 30x30 suurus seakamarat (kaalu ausalt ei oska oletada)
kvaliteetset soola

Lõika seakamar kas kääride või väga terava noaga suupärasteks tükkidest (u 4x4, mõõta pole vaja). Hõõru kokku soolaga. Aseta ahjurestile nahk ülespoole ja  alla mõni pann, et rasv sinna saaks tilkuda. Küpseta 180C juures 25-30 minutit. Võid vahepeal katsuda, et nahk liiga kõvaks ei muutuks (eriti lõpuminutite poole). Valmis seakamar on kuldpruun, õrnalt pehme, kuid mitte vetruv.