Kõige lihtsam suvikõrvitsasupp

Suvikõrvitsa hooaeg pole vist päris veel alanud, kuid mul tuli isu teha mingi lihtne supp pärast tööd. Aega võttis see tõepoolest vähe. Peale võib raputada krõbedaks praetud peekonit, aga sulajuust ja või annavad piisavalt rasvasust minu meelest. Ja võiga ei tohi selle supi puhul üldse koonerdada.

Nutridata  järgi on suvikõrvitsas süsivesikuid 2,5g/100g kohta.


Kogus: kahele
Valmimisaeg: 15 min

Suvikõrvitsasupp

1 sibul
1 suvikõrvits
150g sulajuustu
600ml keeva vett või puljongit
soola ja pipart
võid

Haki sibul peeneks. Prae võis madalal kuumusel kuldseks. Seni tükelda suvikõrvits ja lisa sibulale. Hoolitse, et  võid oleks piisavalt. Prae umbes 3 minutit ja seejärel lisa peale keev vesi või kuum puljong. Hauta, kuni suvikõrvits on pehme- umbes 5-7 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Püreesta supp ja sega sisse sulajuust. Raputa peale maitserohelist ja ongi valmis.