Õhuline jahuvaba šokolaadikook

Varem olin ma täielik prantsuse šokolaadikoogi fänn, aga nüüd olen ma leidnud uue suussulava lemmiku, šokohooliku unistuse. Ilma jahuta, võimalik teha ilma magustajateta  ja ilma pika nikerdamiseta kook, mis värskena on ülihea, aga seistes läheb veel paremaks. Algne retsept on pärit SIIT
PS! Oht on 'tainas' niisama ära limpsida ja tegu on ikka üsna liberaalse maiusega!

Kogus: 26 ümbermõõduga vormitäis
Ettevalmistusaeg: 20 min
Küpsemisaeg: 30-40 min


Jahuta šokolaadikook

300 g tumedat šokolaadi
50g võid
10 muna
soovi korral magustajat


Kõigepealt sulata šokolaad ja või vesivannil või  mikros. Las jahtub veidi aega, samal ajal eralda ka munavalged ja -kollased ja lisa neile imevähe magustajat (aga mina soovitan üldse mitte panna) Kõigepealt vahusta munavalged, kuna need tahavad puhtaid miksriotsi. Vahusta valged tugevaks vahuks, nii et segu tagurpidi keerates kausist välja ei kuku. Seejärel vahusta ka munakollased ja sega šokolaadisegu hulka. Siis lisa veerand munavalgeid ja klopi ühtlaseks. Ülejäänud munavalged lisa õrnalt alt üles segades, et jääks õhuline.
Määri 26cm suurune vorm võiga ja kalla osa segust sinna. Veerandik või vähem jätta hilisemaks katteks. Küpseta 150C juures 30-40 minutit. Ära kohe välja võta, vaid kui ahi on välja lülitatud, siis lase paar cm avatud ahjuuksega u 15-30 min  jahtuda, siis ei vaju kook äkilisest temperatuurimuutusest täitsa kokku. Hiljem pane peale ka ülejäänud segu. Peale võib ka šokolaadi riivida. Söö kohe või hoia külmas, kuni söömiseks läheb :)