Kõige lihtsamad juustuküpsised

Kõigest kahe komponendiga! Ma mõtlesin, et kas neid üldse küpsisteks saab nimetada, pigem pätsikesed, kuid juustuküpsis kõlab paremini :)
Mul jääb vähemalt kord nädalas munavalgeid üle. Õnneks säilivad need külmkapis üsna hästi. Nii ma tavaliselt teengi enne nädalavahetust neid ülilihtsaid juustuküpsiseid ja võtan maale kaasa.
 Neid võib igatepidi maitsestada, aga minu meelest tsillit peale raputades on kõige mõnusam. Külmkappi pannes vajuvad kokku, aga toas kohevana hoituna saab neid hästi tööle või külla kaasa võtta. Lisaks soovitan pakitud riivjuustu mitte kasutada, sest need on liiga pehmed. Juustukogust võib veidi suurendada ka, aga mitte väga palju, muidu ei pruugi kohevad jääda.
 Arvestada tuleb ka, et nii munavalge kui ka juust sisaldavad omajagu valku.

Kogus: 21- 25 tk
Ettevalmistusaeg: 10 min
Küpsemisaeg: 12 min

Juustupätsid

4 munavalget
150g kõva juustu
tsipa sidrunihapet

Riivi juust. Võta puhas kuiv kauss ja vahusta munavalged näpuotsatäie sidrunihappega kõvaks vahuks. Hape peaks aitama seda kõvadust hoida. Sega õrnalt jaohaaval sisse riivitud juust. Kindlasti ei tohi kloppida, munavalget peab väga hellalt käsitsema.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile kuhjakesed. Soovi korral raputa peale õrnalt Cayenne pipart või tsillipulbrit. Küpseta 180 C° juures 12 minutit või kui pealt kuldpruunid.
Kõige paremad soojana.